Україна починає втрачати територію: про що Байден попередив лідерів Конгресу

У Білому домі вважають, що причина в тому, що ситуація в Україні наблизилася до жахливої, криється у відмові Конгресу якнайшвидше узгодити допомогу Києву

Білий дім попередив, що ситуація в Україні є "дуже жахливою" за підсумками "інтенсивних" переговорів лідерів Конгресу із президентом США Джо Байденом. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі наголосив на критичній ситуації на фронті через брак боєприпасів у Збройних сил України.

За словами чиновника, солдати "приймають дуже важкі рішення куди і чим стріляти" та "у них закінчуються патрони".

"Я не в тому положенні, щоб поставити тимчасовий штамп і сказати, що до такої дати вони програють війну, але вони, безумовно, починають втрачати територію - територію, яку вони відвоювали у росіян. І тепер вони мають віддати її назад росіянам, тому що вони не можуть – вони не можуть відбитися від них”, – сказав Кірбі.

Він також зазначив, що Україна потребує фінансової допомоги на оборонні потреби, яка "зависла" у Конгресі.

"Ми потребуємо її (Ред. – допомоги) зараз. Я навіть не припускатиму, що може бути занадто пізно. Ми вже в деякому сенсі запізнилися. Вони (Ред. – військові ЗСУ) втратили місто Авдіївку буквально через боєприпаси. Так що у певному сенсі це вже має драматичний вплив на поле бою", - сказав Кірбі.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер і лідер демократичної меншини в Палаті представників Хакім Джефріс припустили, що зустріч була продуктивною, але обидва охарактеризували переговори щодо України як "інтенсивні".

Шумер повідомив, що під час зустрічі він наголосив на попередженні президента Володимира Зеленського, що "якщо вони не отримають допомогу швидко, Україна може впасти".

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога Україні: чи вдасться Байдену переконати Джонсона та республіканців.