Вакцини Pfizer і Moderna викликають хвороби серця у молодих чоловіків: що про це відомо

У США фахівці опублікували результати моніторингу безпеки вакцини проти коронавірусу

Американський Центр контролю і профілактики захворювань промоніторив безпеку вакцин Pfizer і Moderna. У звіті йдеться, що вони викликають проблеми з серцем у чоловіків. Про це пише "Reuters".

В опублікованому матеріалі авторитетного ЗМІ повідомляють, що молоді чоловіки після другої дози вакцини Pfizer і Moderna почали відчувати запалення серця. При цьому, автори матеріалу пишуть, що таких людей знайшлося більше, аніж очікували, посилаючись на звіт експертів Центру контролю і профілактики захворювань (CDC).

У США почали перевіряти та розслідувати безпеку вакцин після повідомлення МОЗ Ізраїлю щодо зв’язку виникнення захворювань у чоловіків після вакцинації Pfizer.

У повідомленні йдеться, що деяких людей навіть госпіталізували до лікарні з проблемами серця, але у більшості пацієнтів симптоми зникли.

Після вакцинації у чоловіків від 12 до 24 років виникли кардіо-проблеми. В опублікованому матеріалі йдеться, що ці випадки почали траплятися протягом одного тижня після отримання другої дози вакцини.

"У людей віком від 16 до 24 років після отримання 2 дози вакцини було зафіксовано 283 випадки запалення серця", - повідомляють фахівці CDC.

У компанії, що створила вакцини Pfizer вже повідомили, що підтримують результати моніторингу CDC щодо випадків із проблемами серця.

"Кількість зафіксованих випадків невелика, якщо брати до уваги кількість вакцинованих людей", - заявили у Pfizer.

Стало відомо, що у США обидві дози однієї з мРНК-вакцин отримали вже приблизно 130 мільйонів американців.

"Сьогодні триває ретельна оцінка звітів, і ще не зроблено висновку, що мРНК вакцини проти коронавірусу викликають у людей міокардит або перикардит", - наголосили в заяві компанії.

У компанії, яка виробляє вакцини Moderna, заявили, що ще не встановлено зв'язок між сердечними проблемами у пацієнтів і вакциною. Їх представники повідомляють, що активно співпрацюють з органами охорони здоров'я та іншими, аби надалі провести оцінку цієї проблеми.

Представники Центру контролю і профілактики захворювань наступного тижня проведуть засідання Консультативного комітету з практики імунізації, щоб оцінити докази та ризики виникнення хвороб серця після вакцинації.

Раніше сайт "Коментарі" писав про те, що у США знайшли підтвердження ймовірного витоку коронавірусу з лабораторії у Китаї.