Вибирай, чого душа бажає: в США розширили можливості для страти

Дональд Трамп поспішає розширити можливості для страти перед своїм відходом з поста президента США

Міністерство юстиції США поспішило змінити правила щодо федеральних страт, оскільки вони прискорюють безліч запланованих страт в останні дні правління адміністрації Трампа, включаючи розширення можливих методів страти, в тому числі страту на електричному стільці і смерть через розстріл.

Затверджена поправка до правила "Порядок федеральних страт" надає федеральним прокурорам більш широкий вибір варіантів виконання вироку, щоб уникнути затримок, якщо штат, в якому в'язень був засуджений, не надає інших альтернатив.

Правило було включено в число трьох десятків політичних змін, які президент Дональд Трамп намагається провести до кінця свого терміну. Про пропоновані зміни вперше повідомив ProPublica.

Генеральний прокурор Вільям Барр і Управління інформації та регулювання просунули це правило. Після того, як схвалена поправка буде опублікована в Федеральному реєстрі - що може статися вже в п'ятницю, за словами представника Міністерства юстиції, - вона вступить в силу через 30 днів.

Пропонована поправка, яка була опублікована в серпні, закликає до альтернативних засобів для федеральних страт, якщо смертельна ін'єкція недоступна в штаті, в якому обвинуваченому винесено смертний вирок. Вона також передбачає, що якщо штат, де було скоєно злочин, не допускає смертних вироків, суддя може призначити інший штат і використовувати його можливості для виконання вироку.

Як повідомляло видання "Коментарі", ще одна країна світу введе смертну кару.