Головна Новини Світ США Вибори в США: Трамп безнадійно позаду
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: Трамп безнадійно позаду

Байден набрав 290 голосів колегії вибірників, на двадцять більше, ніж необхідно

7 листопада 2020, 19:24 comments1198
Поділіться публікацією:

На виборах президента США Байден остаточно випередив Трампа. Якщо вірити підрахунку голосів, який провели провідні ЗМІ США, кандидат від демократів набрав вже 290 голосів вибірників. Мінімально необхідна кількість голосів — 270.

Вибори в США: Трамп безнадійно позаду

Байден переміг на виборах

У конкурента Байдена — чинного глави Білого дому Дональда Трампа — 214 голосів вибірників. Останні необхідні для перемоги 20 голосів вибірників Байдену приніс штат Пенсільванія. Тут кандидат-демократ обійшов конкурента на одну десяту відсотка.

У США переможця визначає не більшість голосів виборців, а колегія вибірників, яка обирає Президента. В її складі 538 осіб. Щоб стати президентом, кандидат повинен набрати 270 голосів. Кількість виборців може змінюватися в залежності від чисельності населення штату. Відповідно до американської виборчої системи, голоси вибірників "важать" більше, ніж безпосередні голоси виборців. У більшості штатів діє принцип "переможець отримує все", коли всі голоси вибірників штату переходять до кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів.

Як повідомляє видання "Коментарі", Дональд Трамп оголосив, що переміг на виборах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини