Головна Новини Світ США Вибори в США: в Америці вимагають віддати владу Байдену
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: в Америці вимагають віддати владу Байдену

Поки Байдена офіційно не оголосили президентом США

11 листопада 2020, 02:27
Поділіться публікацією:

Голова комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Еліот Енгел (демократ від штату Нью-Йорк) у вівторок закликав Держдепартамент брати участь в процесі передачі влади Джозефу Байдену, який, за підрахунками ЗМІ, здобув перемогу на президентських виборах 3 листопада. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Вибори в США: в Америці вимагають віддати владу Байдену

Енгел розкритикував міркування держсекретаря Майкла Помпео на прес-конференції про передачу повноважень. Помпео спочатку висловив упевненість в тому, що чинний президент Дональд Трамп буде в підсумку названий переможцем виборів. Потім глава відомства все ж запевнив, що він і його підлеглі будуть готові передати повноваження команді Байдена.

"Держсекретар Помпео не повинен сприяти безпідставним і небезпечним атакам на легітимність минулих виборів. Представники адміністрації повинні відмовитися від своїх брехливих тверджень про фальсифікацію виборів, — йдеться в поширеній заяві конгресмена. — Федеральне Управління по наданню послуг загального профілю має забезпечити фінансування і необхідну підтримку плавного переходу влади, що забезпечить нашу національну безпеку. Держдепартаменту слід почати підготовку передачі влади обраному президенту Байдену ", — заявив Енгел.

Відповідно до американського законодавства керівник Управління з надання послуг загального профілю повинен винести офіційний висновок про те, хто є обраним президентом. Однак глава управління Емілі Мерфі відмовляється зараз підписати необхідні документи, вказуючи на те, що республіканець Трамп свою поразку не визнав, а остаточних офіційних даних, які б однозначно свідчили про перемогу Байдена немає.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Трамп подав позов до суду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини