Вибори в США: в ключовому штаті вирішили долю Байдена і Трампа

В американських ЗМІ заявили, що перемога істотно наблизилася до одного з кандидатів у президенти США

Кандидат в президенти США від демократів Джо Байден вперше в п'ятницю, 6 листопада, обійшов у виборах чинного американського президента Дональда Трампа в ключових штатах Пенсільванія і Джорджія. Це істотно наближає його перемогу за крісло глави Штатів, пише CNN.

За оцінками 95% голосів, Байден перемагає в одному з ключових штатів - Пенсільванії. Він попереду Трампа на 5587 голосів, 49,4% проти 49,3%.

І в Пенсільванії, і в Джорджії Байден обігнав Трампа завдяки бюлетеням, які були надіслані поштою в таких міських оплотах демократів, як Філадельфія та Атланта.

Також варто відзначити, що Пенсільванія, один з трьох традиційно демократичних штатів, довгий час вважалася вирішальною для гонки 2020 року, і обидва кандидати витратили величезні суми грошей і часу на цю територію.

Нагадаємо, раніше кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден скоротив відставання від свого суперника по голосам в штаті Джорджія. Як повідомляв FOX News, з урахуванням всіх варіантів у Байдена є як мінімум 264 голоси, в той час як у Трампа - 214. Додамо, що 77-річний Байден може стати першим демократом, який переміг в Джорджії після Білла Клінтона в 1992 році.