Винищувачі F-16 та ракети великої дальності для України: Байдена просять перестати тягнути з рішенням

У Демократичній партії США вважають, що Україна має отримати новітні винищувачі якнайшвидше

Однопартійці президента США Джо Байдена з Демократичної партії тиснуть на нього, вимагаючи ухвалити рішення про відправку в Україну винищувачів F-16 та ракет великої дальності. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Видання зазначає, що члени Конгресу від Демократичної та Республіканської партій закликали Байдена поставити Україні реактивну артилерію великої дальності ATACMS та сучасні винищувачі F-16.

"Ця техніка може бути ключовою для захисту українського народу та будь-якого наступу на російські позиції, стверджують законодавці, і деякі військові лідери США з цим погоджуються", - йдеться у матеріалі.

The Hill називає провідних діячів Демократичної партії, які найбільше тиснуть на Байдена. Це Джейсон Кроу, Річард Блументаль, Шелдон Уайтхаус, Джаред Голден і Марк Келлі.

Незважаючи на заклики, зазначає видання, Білий дім своєї позиції поки не змінив, відмовившись постачати Україні ATACMS та F-16.

"Однак обіцянка США в січні надати Україні бойові танки M1 Abrams на початку цієї весни, після кількох місяців опору з боку Білого дому, дало привід для оптимізму, що адміністрація може надати ще важче озброєння", - пише The Hill.

Читайте також на порталі "Коментарі" - про що свідчить заява посла КНР у Франції про "російський Крим" – на що розрахунок.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у РФ на офіційному рівні "узаконили" депортацію українців, - ISW.