Війська Південної Кореї можуть з'явитися в Україні: реакція США

США підтримають рішення Сеула, якщо той вирішить надати істотну допомогу Україні

Офіційний Вашингтон підтримає Південну Корею, якщо вона вирішить надати Україні військову допомогу. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Укрінформу заявив заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател.

Представник Держдепу зазначив, що Вашингтон схвалює бажання союзників і партнерів посилити оборонний потенціал України, а також постійно співпрацює з ними в цьому питанні.

"Звичайно, ми вітаємо будь-яку країну, яка підтримує наших українських партнерів, які продовжують захищати свою територіальну цілісність та суверенітет", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Південна Корея може розглядати можливість прямого відправлення зброї та розвідувального персоналу до України у відповідь на повідомлення про розгортання північнокорейських військ у Росії для участі у війні Росії на Україні. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) із посиланням на Південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

Повідомляється, що джерело в уряді Південної Кореї заявило, що Південна Корея розглядає можливість відправлення південнокорейських військових, ймовірно, з розвідувальних підрозділів на Україну для спостереження за тактикою та бойовими можливостями північнокорейських сил та допиту захоплених північнокорейців.

Джерело також, як повідомляється, заявило, що Південна Корея віддаватиме пріоритет наданню Україні оборонної зброї, а не летальної допомоги, але якщо Південна Корея надасть летальну зброю, Сеул спочатку спробує знайти спосіб надати її Україні побічно.

Також видання "Коментарі" повідомляло – КНДР погрозила війною Південній Кореї: що не сподобалося Пхеньяну.