Вперше за 40 років. США відновили виробництво ядерних боєголовок

Відповідне рішення США ухвалили в рамках модернізації свого ядерного арсеналу

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво нової ядерної боєголовки W93 для міжконтинентальних балістичних ракет на стратегічних підводних човнах.

Про це повідомляє видання MSN з посиланням на високопоставлених представників адміністрації президента Джо Байдена.

За інформацією видання, старт випуску боєголовок W93 запланований на середину 2030-х років.

Зазначається, що розроблення боєголовок, яке є частиною програми модернізації ядерного арсеналу США, здійснюється з травня 2022 року в Лос-Аламоській національній лабораторії міністерства енергетики.

За даними видання, розробка не передбачає ядерних випробувань, оскільки в основі W93 лежать уже наявні технології. Реалізовуючи проєкт, США дотримуватимуться мораторію на ядерні випробування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що активізація Китаю свідчить про його бажання виступити гарантом стабільності в усьому світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, вважає політичний експерт Валерій Клочок. На думку політолога, підготовка Росією нового наступу, мирний саміт у Швейцарії, активізація переговорів між Китаєм і європейськими країнами та готовність Конгресу США після тривалої паузи виділити допомогу Україні можуть свідчити про наближення певного "моменту істини".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади, офіцер ЗСУ Максим Жорін висловив сумніви, що ухвалений ВРУ закон про мобілізацію вирішить проблему дефіциту людей в армії. Крім того, офіцер ЗСУ відзначив, що без реформи системи рекрутингу і навчальних центрів, а також справедливого розподілу мобілізованих суттєво покращити ситуацію навряд чи вдасться.