Як Гарріс хоче підняти свій рейтинг за рахунок України: що з'явиться у ключових штатах

Гарріс розміщує у ключових штатах США рекламу з підтримкою України

Команда кандидата у президенти США від Демократичної партії Камали Гарріс вирішила розклеїти у ключових штатах рекламу з підтримкою України. Вона спрямована на тих громадян США, які є вихідцями зі Східної Європи або які мають родичів цієї частини Європи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Politico".

Кампанія, керована Демократичним відділом американського комітету super PAC (America's Future Majority Fund super PAC), включатиме рекламу в трьох штатах, що "сумніваються". Це Пенсільванія, Мічиган та Вісконсін, де проживає значна кількість населення, яке має коріння з Польщі, України, Литви та інших країн Східної Європи.

Недаремно під час дебатів Гарріс звернулася до 800 тисяч американців з Пенсільванії, які мають польське походження, заявивши, що якщо Україна не встоїть і програє у війні проти РФ, то наступною від російської агресії може постраждати вже Польща.

"Якби Дональд Трамп був президентом, Путін сидів би зараз у Києві", - сказала віце-президент США.

Як зазначає видання, команда Гарріс хоче прив'язати свою кампанію до громад, для яких трагічно події в Україні мають більше особистого значення, щоб переконати, що Трамп залишить Україну та союзників на східному фланзі НАТО.

За інформацією "Politico", у Пенсільванії проживає понад 700 тисяч американців польського походження та близько 122 тисяч – українського походження. У Мічигані проживає близько 900 тисяч польських американців та 40 тисяч американців українського походження, а у Вісконсіні – близько 480 тисяч польських американців.

У 2020 році Байден переміг Трампа в Пенсільванії на 80 тисяч голосів, Мічигані – на 154 тисячі голосів та Вісконсіні – на 20 тисяч.

Читайте також на порталі "Коментарі" - якщо раніше розрив між кандидатами в президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом був 1-2%, то після дебатів представниця Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого конкурента республіканця Дональда Трампа на 5%. Про це повідомляє Reuters.