Яких змін чекати на фронті найближчими місяцями

Заступник міністра США розповів наскільки найближчими місяцями виснажливою буде ситуація на фронті і на що здатна Росія

Заступник міністра оборони США Колін Каль, виступаючи в середу на слуханнях у Конгресі, назвав ситуацію на фронті в Україні "виснажливим обміном ударами" і сказав, що Росія навряд чи зможе домогтися значних територіальних успіхів найближчим часом, пишуть "Коментарі".

"Можливо, найближчими тижнями і місяцями ви побачите, як невеликі ділянки території переходять із рук у руки. Я не бачу нічого, що вказувало б на те, що росіяни зможуть отримати значні територіальні надбання в Україні в найближчі рік або близько того", - заявив Колін Каль.

Відповідаючи на запитання про наслідки припинення Росією Договору про стратегічні наступальні озброєння, Каль сказав, що Росія не здатна до необмеженої ядерної гонки.

"У них немає грошей, особливо з огляду на навантаження на їхню армію через війну, санкції та експортний контроль. Я думаю, що це був спосіб для нього (Путіна) створити гучні заголовки. Але я думаю, що з практичної точки зору це не змінило ситуацію", - сказав Каль.

Зауважив заступник міністра оборони США й на тому, що "ядерні лякалки" Кремля не приносять бажаного для Путіна ефекту і не можуть принести.

"Вони і так не дотримувалися режиму перевірок, посилаючись на ковід та інше. Цікаво також, що Путін вирішив призупинити договір, а не вийти з нього. Я думаю, фактично це показує, що це неефективний важіль проти нас", - заявив він законодавцям на слуханнях у Комітеті зі збройних сил Палати представників.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що армія Росії фізично не здатна зараз організувати якісь наступальні дії на інших напрямках, крім Донбасу.

Як писали "Коментарі" раніше, у Повітряних силах ЗСУ очікують від західних партнерів постачання додаткових батарей NASAMS та ракет до них. Бо це посилило б захист українських об'єктів інфраструктури від ракетних і дронових атак армії РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Росії перепідпорядковують війська протиповітряної оборони: До чого б це.