З’явилася реакція Білого дому на ракетний удар РФ: чи загрожує щось Кремлю

У Білому домі ракетний удар РФ по цивільній інфраструктурі назвали «жахливим»

У Білому домі відреагували на ракетну атаку терористичної Росії по цивільній інфраструктурі України. Зокрема, заявив директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер на брифінгу у Вашингтоні, Сполучені Штати засуджують цей акт агресії.

"Сьогоднішня жахлива атака по Україні, зокрема, по дитячій лікарні доводить жахливу ціну російської агресії, яку готовий заплатити лідер Володимир Путін у його війні", – сказав Карпентер.

При цьому він додав, що Росія, на жаль, не вперше атакує дитячі лікарні та пологовий будинок під час війни, яку веде проти України.

За його словами Сполучені Штати і далі докладатимуть зусилля у підтримки здатності України протистояти російському вторгненню.

Карпентер також заявив про очікування того, що на цьому тижні під час саміту НАТО будуть оголошені кроки з посилення української ППО. За його словами, такі кроки дозволять попередити терористичні атаки Росії.

"Якщо Путін думає перечекати Захід, він помиляється", – підкреслив американський чиновник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку експертів, кривава атака РФ 8 липня спрямована на Штати, а також на те, як ці обстріли проінтерпретують в одному виборчому штабі. Аналітики відзначають, комусь здається, що, віддаючи Україну на поживу повільно і частинами, можна награти якісь електоральні бали. Практика доводить, що буде навпаки. Буде провал, обійдеться дорожче по грошах і зверху накриє історичною ганьбою. Плюс стане більше пожеж у світі, за які проклинатимуть. Експерти зранку говорили про те, якщо через 4-5 годин не буде чіткої позиції, яку підкріплять конкретикою за пару днів (як варіант – до саміту НАТО) – це буде сумний сигнал. Причому вже не стільки для України.