Головна Новини Світ США З'явилися перші результати екзит-полів щодо президентських виборів в США: статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилися перші результати екзит-полів щодо президентських виборів в США: статистика

Якщо взяти статистику по всій країні, Байден випереджає Трампа на 6,8%

3 листопада 2020, 18:52 comments1229
Поділіться публікацією:

Чинний Президент США Дональд Трамп отримав велику підтримку в деяких виборчих округах, де йде найбільш запекла боротьба за голоси виборців. Таким чином він з невеликим відривом випереджає свого головного опонента з Демократичної партії Джо Байдена.

З'явилися перші результати екзит-полів щодо президентських виборів в США: статистика

Такі дані наводить за результатами опитувань портал Real Clear Politics станом на 15.00 вівторка, 3 листопада. Нижче наводиться статистика:

Огайо: Трамп набрав 47,4% голосів, Байден — 46%, Північна Кароліна: Трамп — 47,8%, за Байдена виступило 47,6%, в Джорджії Трамп — 48,2% підтримки, а Байден — 47,2% , Айова: Трамп — 47,6%, Байден — 45,6%.

У той же час, цей же портал повідомляє, що Трамп отримав підтримку серед "колегії вибірників" в ключових штатах.

Але, якщо взяти статистику по всій країні, Байден випереджає Трампа на 6,8%.

Трохи про систему виборів в США. У кожному штаті США існує "колегія вибірників" (Electoral College). Склад колегії залежить пропорційно від чисельності населення штату. У великих штатах вибірників багато, в маленьких може не нараховувати і п'яти.

Той кандидат, який в штаті по рейтингах випереджає — отримує всі голоси вибірників. Наприклад, якщо в складі колегії 30 членів, з яких 21 підтримує Байдена і 9 — Трампа — вважається, що штат підтримав Байдена.

Винятком є штати Небраска і Мен. Там голоси ділять пропорційно до результатів виборів в Конгрес, а також в асамблею штату.

Серед основних штатів, де Трамп лідирує, є Огайо, Північна Кароліна, Джорджія і Айова.

Так, виходячи з даних опитування, в Огайо Трампа підтримують 47,4% виборців, а Байдена — 46%. У Північній Кароліні Трампа підтримали 47,8%, а Байдена — 47,2%. У Джорджії Трампа отримав 47,8%, а Байден — 47,6%. В Айові за Трампа можуть проголосувати 47,2%, а за Байдена — 45,8%.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що тисячі рекламних роликів і повідомлень передвиборної кампанії Джо Байдена і деякі рекламні оголошення президента Трампа були помилково заблоковані Facebook.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини