Головна Новини Світ США Заворушення в США: один поліцейський убитий, ще четверо поранені
commentss НОВИНИ Всі новини

Заворушення в США: один поліцейський убитий, ще четверо поранені

Заворушення в США стали неконтрольованими

2 червня 2020, 16:23 comments2007
Поділіться публікацією:

Масові заворушення в США з-за смерті афроамериканця Джорджа Флойда, який помер під час затримання поліцією Міннесоти (штат Міннеаполіс) на минулого тижня, набувають усе більших масштабів. Протестувальники вступають у конфлікт з правоохоронцями. В результаті в Лас-Вегасі був застрелений офіцер поліції. Про це повідомляє The Associated Press.

Заворушення в США: один поліцейський убитий, ще четверо поранені

Поліцейський був залучений в стрілянину у центрі міста, повідомляє Департамент столичної поліції Лас-Вегаса. Крім того, поліція Лас-Вегаса повідомила в понеділок, за три ночі протестів були арештовані 338 осіб. Правоохоронці зазначили, що підозрюваних відправили у в'язницю.

Крім того, в місті Сент-Луїс в результаті перестрілки під час акцій протесту були поранені чотири офіцери. Повідомляється, що співробітники поліції були доставлені в лікарню з травмами, які не загрожують життю. Хто справив постріли – не відомо.

Демонстранти розбивали вікна і крали предмети з офісів, а в центрі міста горіли пожежі.

Заворушення в Сент-Луїсі послідували за триваючими протестами в понеділок в Міссурі через смерть Джорджа Флойда і звернення поліції з афроамериканцями, а також мітингами в Канзас-Сіті і Джефферсон-Сіті.

Великі заворушення фіксують і в Нью-Йорку. Так, у місті ввели комендантська година. Незадовго до часу, коли заборонено перебувати на вулиці, протестуючі мирно йшли по Манхеттену і Брукліну, але поліція реагувала одночасно на численні повідомлення про бродячих групах людей, які ломилися в магазини і спустошували їх.

Двері флагманського магазину Мейсі на Манхеттені були зламані. Поліцейські витягли двох чоловіків в наручниках і посадили їх у фургон.

Люди увірвалися в магазин Nike і винесли звідти оберемки одягу. Біля Рокфеллер-центру були розбиті вітрини магазинів і арештовані кілька людей. Вікна банку були розбиті вщент. Уламки розкидані всередині магазину AT&T.

Раніше "Коментарі" писали, що на тлі протестів і заворушень в США представники онлайн-магазину Amazon розповіли про зростаючому попиті на символіку громадського руху Black Lives Matter ("Життя темношкірих має значення") і деякі предмети самооборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини