Зеленський прибув до Капітолію: з ким буде зустрічатися

З початку тижня Зеленський перебуває з робочим візитом у США

Президент України Володимир Зеленський прибув до Капітолію у рамках свого візиту до Сполучених Штатів. Під час перебування там він, ймовірно, проведе низку важливих зустрічей із представниками американського керівництва.

Відео прибуття українського лідера до Капітолію опублікувала журналістка Келлі Фарес на своїй сторінці у Twitter. На кадрах видно, що Зеленський з'явився у супроводі лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера та лідера республіканської меншості Мітча Макконнелла. З огляду на ці обставини, передбачається, що президент України матиме можливість зустрітися із сенаторами обох партій.

Варто зазначити, що на сьогодні у Зеленського запланована ще одна важлива зустріч — із президентом США Джо Байденом, яка має розпочатися о 13:45 за місцевим часом (20:45 за Києвом). Під час цієї розмови український лідер, ймовірно, представить американському колезі оновлений план перемоги України у війні з Росією.

Крім цього, протягом дня очікується зустріч Зеленського з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, що підтверджує високий рівень дипломатичної активності під час його візиту до Сполучених Штатів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стало відомо, що проситиме Зеленський у Байдена під час персональної зустрічі. Прес-секретар Володимира Зеленського повідомив, що під час візиту до США президент України матиме дві зустрічі з Джозефом Байденом: одну на полях Генеральної асамблеї ООН, а іншу – тет-а-тет. Під час другої зустрічі лідери обговорюватимуть ключові питання, пов'язані з війною між Росією та Україною.