Журналіст анонсував новий великий обмін ув'язнених між РФ і Заходом: хто туди потрапить

Христо Грозєв заявив, що Росія і Захід можуть провести ще один обмін ув'язненими.

До кінця поточного року Росія і Захід можуть здійснити черговий обмін ув'язненими, який охоплюватиме не лише російських політв’язнів, але й українських та білоруських. Про це повідомив журналіст-розслідувач та керівник проєкту Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю для "Суспільного".

Грозєв зазначив, що з'являються нові ідеї щодо обміну, які можуть включати ув'язнених з різних країн. Переговори ведуться через неформальні канали спілкування, що дозволяє сторонам досягати домовленостей до офіційного укладання угод.

"Модель пакетного підходу та несиметричності виправдала себе, комунікаційні канали також показали свою ефективність, тому я дуже сподіваюся, що до кінця року може відбутися ще один обмін, який включатиме не лише російських політвʼязнів", – підкреслив Грозєв.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін особисто приїхав зустріти кілера Вадима Красікова та інших шпигунів. Борт із росіянами, яких зібрали по всій Європі для обміну, вже приземлився в аеропорту "Внуково-2". Для них була розгорнута червона доріжка і виставлена почесна варта. Володимир Путін особисто привітав шпигунів, хакерів та засудженого на довічний термін у Німеччині кілера Вадима Красікова.

Путін висловив вдячність "за вірність присязі і обов'язку" тим, хто має стосунок до військової служби, і повідомив про представлення їх до державних нагород. До Росії прилетіли десять осіб, серед яких шпигунське подружжя Дульцевих, які проживали в Словенії під аргентинськими паспортами, разом із двома неповнолітніми дітьми. Також обміняли Вадима Красікова, офіцера ФСБ, який у 2019 році в берлінському парку вбив Зелімхана Хангошвілі, учасника Другої чеченської війни як польового командира.