Європейська країна хоче бути в "блоці друзів Путіна"

Сербія може приєднатись до БРІКС.

Сербія активно вивчає можливість приєднання до економічного альянсу БРІКС. За словами віцепрем'єр-міністра Сербії Александара Вуліна, участь у цьому альянсі може стати реальною альтернативою членству в Європейському Союзі.

В інтерв'ю німецькому виданню Berliner Zeitung прем'єр-міністр Сербії Александар Вулін підтвердив, що представники сербського уряду візьмуть участь у саміті БРІКС, який пройде з 22 по 24 жовтня в Казані, Росія. Крім того, він додав, що уряд Сербії вже обговорює можливість приєднання до БРІКС, наголошуючи на важливості розгляду всіх можливих варіантів для країни.

"Було б безвідповідально, якби ми не розглянули всі варіанти, включно з членством у БРІКС. Безсумнівно, він став реальною альтернативою Євросоюзу", – сказав Вулін.

БРІКС, який часто можна назвати "блоком друзів Путіна", був створений у 2006 році. Спочатку до його складу входили Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка. Згодом до альянсу приєдналися Єгипет, Ефіопія, Іран та Об'єднані Арабські Емірати. БРІКС заявляє, що основною метою цього економічного блоку є зміцнення позицій країн, що розвиваються, на світовій арені та пошук альтернативи традиційним західним економічним структурам, однак Росія використовує альянс, щоб обійти санкції.

Сербія може стати першою країною-кандидатом на вступ до ЄС, яка офіційно розглядає можливість приєднання до цього економічного альянсу. Однак, такий крок може бути розцінений як відхилення від європейського курсу, що вплине на переговори щодо вступу до ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на саміт БРІКС в РФ можуть приїхати терористи.

Також "Коментарі" писали про президента Сербії, Александара Вучича, який пояснив позицію Белграда щодо Києва та Москви.