Головна Новини Світ Азія Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент

Вибух у столиці Лівану був настільки сильним, що його порівняли із землетрусом

5 серпня 2020, 00:32 comments1096
Поділіться публікацією:

Жертвами вибуху у столиці Лівану Бейруті стали не менше 73 осіб. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Хамад Хасан, передає CNN .

Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент

Фото: Hassan Ammar/AP

Кількість постраждалих на цю мить досягла 2750 осіб.

Раніше сьогодні міністр заявив, що в результаті вибуху постраждали щонайменше 2750 осіб. Водночас, рятувальники відзначають, що точна кількість жертв і постраждалих в результаті вибуху в Бейруті буде відома тільки через кілька днів. Через серйозні руйнування на пошуки жертв і постраждалих піде чимало часу.

Агентство допомоги "Врятуйте дітей" попередило про дітей, які зникли безвісти після вибуху. Організація також повідомила, що лікарні вже перевантажені і не в змозі лікувати людей, які ще будуть до них надходити, оскільки сотні ліжок дуже швидко заповнилися після вибуху. Агентство назвало цей вибух найбільшим вибухом в новітній історії Лівану.

Тимчасові сили Організації Об'єднаних Націй в Лівані (ВСООНЛ) заявили, що деякі з їхніх миротворців отримали серйозні поранення в результаті вибуху. ВСООНЛ транспортують поранених миротворців в найближчі лікарні для надання медичної допомоги. У результаті вибуху був також пошкоджений корабель морської оперативної групи.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діабі заявив, що винні у вибуху в ліванській столиці заплатять за те, що трапилося. Він також розповів, що робота складу, який існував на місці вибуху з 2014 року, буде детально вивчена, щоб зрозуміти, хто винен у трагедії.

Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент - фото 2
Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент - фото 3
Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент - фото 4
Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент - фото 5
Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент - фото 6
Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент - фото 7
Вибух у Бейруті: що відомо на даний момент - фото 8

У свою чергу в посольстві США в Бейруті закликають тих, хто знаходиться в районі вибуху, залишатися в приміщенні та носити маски через повідомлення про виділення токсичних газів в результаті вибуху. У посольстві кажуть, що після вибуху спрацювала сигналізація їх служби безпеки.

Крім того, дані Геологічної служби США показують, що вибух у Бейруті був настільки потужним, що викликав сейсмічні хвилі, еквівалентні землетрусу магнітудою 3,3. Однак, за словами співробітників служби, еквівалент магнітуди 3,3 не є безпосередньо порівнянним із землетрусом аналогічного розміру — якби вибух стався під поверхнею землі, магнітуда була б ще вищою.

Нагадаємо, ліванський Червоний Хрест спрямовує машини швидкої допомоги з Північного Лівану, Бекаа і Південного Лівану в Бейрут, щоб надати підтримку в порятунок і евакуацію пацієнтів. Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діабі оголосив середу днем національної жалоби у зв'язку з тим,  масовим вибухом в районі Бейрутського порту, що стався у вівторок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини