Головна Новини Світ Беларусь Били заради задоволення: звільнений білорус розповів про тортури в СІЗО
commentss НОВИНИ Всі новини

Били заради задоволення: звільнений білорус розповів про тортури в СІЗО

Затриманих учасників протесту в білоруських СІЗО ОМОНівці били і катували електрошокерами

17 серпня 2020, 10:50 comments1749
Поділіться публікацією:

Багатьох білорусів, затриманих під час протестів, в СІЗО співробітники ОМОНу катували не заради зізнань, а заради власного задоволення. Про це розповів в ефірі "Україна 24" Сергій Марьянець — один з тих, кому вдалося напередодні вийти на свободу.

Били заради задоволення: звільнений білорус розповів про тортури в СІЗО

Затримання в Мінську. Фото: Віктор Толочко/РИА Новости

Сам чоловік опинився за ґратами ще 10 серпня, коли розгони мітингів в Мінську були особливо жорстокими. Сергій стверджує, що участі в активних протистояннях не брав, та й залишитися осторонь від подій в Білорусі теж не міг.

"Я  вірянин. Разом з братами ми приїхали на машині та зупинилися неподалік від місця, де зібралися учасники протесту. Ми припаркувалися на дозволеному майданчику. Я приїхав, щоб молитися Богу. З машини не виходив, писав повідомлення в церковний чат. Сподівався, що ОМОН не чіпатиме людей, які просто моляться на колінах ", — пояснив Марьянець.

Однак все сталося з точністю до навпаки. ОМОНівці витягли чоловіка з машини, а потім побили.

"У мене в машині були відкриті двері. Жодної протестної символіки не було. Але вони витягли мене, повалили на землю і били кийками. Далі запхали у вантажівку без розпізнавальних знаків. Там всі лежали на підлозі", — говорить Сергій.

Але на цьому випробування тільки почалися.

"ОМОНівець, який був до мене найближче почав мене катувати. Він бив мене електрошокером і ставив одні й ті ж питання. Я відповідав правду і він знав це, але продовжував бити. Раз 10 мене вдарили в район серця. Їм просто подобалося це робити. ОМОНівець прямим текстом мені повідомив — якщо буду смикатися, він просто зламає мені хребет ", — згадує затриманий.

У СІЗО тортури тільки посилилися.

"Ми простояли біля стінки 2 години, нас били. У мене є підтвердження з лікарні, що мене катували електрошокером. Але зняти побої офіційно неможливо, нам забороняють це робити", — говорить Марьянець.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що до кордонів Білорусі Росія звозить військову техніку без розпізнавальних знаків. Її очевидці помітили  на декількох дорогах одразу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини