Головна Новини Світ Решта світу Як в США: жителі Німеччини та Австралії вийшли на протести проти расизму
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в США: жителі Німеччини та Австралії вийшли на протести проти расизму

В знак солідарності з рухом Black Lives Matter, що охопив США після смерті Джорджа Флойда, багатотисячні мітинги пройшли в Німеччині та Австралії

6 червня 2020, 19:11 comments1640
Поділіться публікацією:

У США не вщухають протести проти расизму через смерть Джорджа Флойда. Подібні акції починають відбуватися і в інших куточках світу.

Як в США: жителі Німеччини та Австралії вийшли на протести проти расизму

Як пише CNN, сьогодні, 6 червня, протестувальники зібралися в головних містах по всій Австралії у знак солідарності з рухом Black Lives Matter. Так, в центрі Сіднея в суботу зібралося близько 10 000 чоловік. Подібні демонстрації пройшли в Брісбені, Мельбурні та Аделаїді – там люди розмахували прапорами і скандували "чорне життя має значення". Повідомляється, що організували мітинги спільноти щодо захисту прав корінних народів, в тому числі, під гаслом "Зупиніть чорні смерті в місцях ув'язнення".

Як в США: жителі Німеччини та Австралії вийшли на протести проти расизму - фото 2

Протестували в суботу і німці. Як повідомляє Deutsche Welle, багатотисячні мирні протести проти поліцейського насильства і расизму пройшли в кількох містах. Так, у центрі Гамбурга на мітинг прийшли більше 9000 осіб, порушивши правила соціального дистанціювання через епідемію коронавірусу. При цьому, поліція Гамбурга ще до проведення демонстрацій заявила про свою солідарність з учасниками протестів. У Франкфурті-на-Майні протестували близько 9000 чоловік, у столиці Баварії Мюнхені -10 000 осіб.

Нагадаємо, в Афінах пройшла хвиля протестів біля посольства США. Активісти закидали посольство США коктейлями Молотова і камінням.

Раніше "Коментарі" поспілкувалися з українками, які переїхали до США, і дізналися, які заворушення вони побачили на власні очі в Сан-Франциско і Нью-Йорку, чи страшно виходити на вулицю і коли чекають скасування комендантської години.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини