Головна Новини Світ Росія "Потворне явище": РПЦ закликає заборонити сурогатне материнство в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Потворне явище": РПЦ закликає заборонити сурогатне материнство в Росії

Священний Синод РПЦ продовжує наполягати на тому, що сурогатне материнство - жахлива практика торгівлі дітьми

12 липня 2020, 16:45 comments1309
Поділіться публікацією:

Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків в Москві митрополит Іларіон заявив, що Російська православна церква настійно закликає Кремль на законодавчому рівні заборонити послуги сурогатного материнства. Про це передає агентство "Інтерфакс".

"Потворне явище": РПЦ закликає заборонити сурогатне материнство в Росії

Так, за словами священнослужителя, дана практика є порушенням природних підвалин.

"Я з жалем сприймаю той факт, що наше законодавство не забороняє сурогатне материнство", — зазначив він в ефірі передачі на телеканалі "Росія 24".

При цьому митрополит прокоментував скандальний інцидент, коли 11 подружніх пар з Аргентини не змогли забрати дітей з України, які їм сурогатні матері народили, у зв'язку з міжнародним карантином. Іларіон заявив, що такі інциденти — тільки закономірність в світі, де народження і передача дітей за гроші не скасовані.

"Те потворне явище, яке отримало назву сурогатного материнства, воно неминуче призводить до таких ситуацій, тому що діти стають предметом торгівлі, і, з точки зору Церкви, вся практика сурогатного материнства глибоко аморальна", — сказав Іларіон.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережі з'явилася чутка про те, що нібито прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель вагітна від нього, на що вона негайно відреагувала.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валерия Д.

19 серпня 2021, 15:22

А может стоит запретить РЦП??? Нашли что указывать делать... То есть людям нельзя стать счастливыми по их мнению?

Светка

6 серпня 2021, 12:19

Конечно в Рф там проблемы с этим суррогатным материнством. В Украине как-то попроще. В моей клинике, где я была, то государство даже содействовало в решении проблемы где малыши застряли в гостинице. Наверное многие читали или выдели, но это все злощастный карантин. Малыш, которого я родила, тоже был среди них. Хоть он мне не родной, но я очень за него переживала. Да и вообще как можно не переживать за ребенка, даже если он не родной. Он же маленький, беззащитный. Насчет этой статьи...А простите, какоим боком церковь к доказательной медицине? Не, ну есть фанатики, которые верят, что понос молитвой вылечить можно... Ну это же бред. А что церьковь прикажет делать, когда пара просто не может иметь детей из-за болезни? Смирится и молится? С таким успехом, то лучше России вообще не делать такие процедуры, ни инностранцам, ни своим гражданам. Вместого, того, что бы подумать о законах в этой области, то они херню придумывают. Жаль людей, которые так мечтают о детях!

Глория

2 серпня 2021, 19:32

У нас в Україні слава Богу більш-менш врегульовані закони нарахунок суррогатного матреинства. Тобто в будь-якому разі дитину біологічні батьки залишити не можуть сур.мамі. Й клініки працють в основному чесно, біотехком так точно, я була на програмі сурогатною в них. Грошіі заплатили в часно, під час програми жодних не сподіваних та курйозних ситуацій не було.


Новини