Головна Новини Світ США За тиждень протестів у США на журналістів нападали 180 разів. 45 співробітників ЗМІ заарештували
commentss НОВИНИ Всі новини

За тиждень протестів у США на журналістів нападали 180 разів. 45 співробітників ЗМІ заарештували

Під час протестів в США постраждали багато журналістів

4 червня 2020, 22:45 comments1277
Поділіться публікацією:

За останній тиждень в ході масових протестів і заворушень у США після вбивства поліцейським темношкірого Джорджа Флойда зафіксовано 279 атак на свободу слова. Про це повідомили в U.S. Press Freedom Tracker в соціальній мережі Twitter.

За тиждень протестів у США на журналістів нападали 180 разів. 45 співробітників ЗМІ заарештували

У ході протестів у США на журналістів скоїли як мінімум 180 нападів, з них 149 — з боку американських поліцейських. При цьому 45 працівників засобів масової інформації арештовані. Також 40 разів за останній тиждень журналістам і операторам ламали обладнання для зйомок.

Серед іншого на журналістів вчинені 67 фізичних нападів, з яких 42 — з боку американських поліцейських. 40 разів проти працівників засобів масової інформації застосовували сльозогінний газ, а 23 рази — перцевий газ. Ще 69 разів проти журналістів та працівників медіа застосовували гумові кулі.

Масові акції протесту в США тривають з 26 травня після вбивства Джорджа Флойда поліцейським в Міннеаполісі. Офіцер поліції більше 8 хвилин тримав коліно на шиї затриманого, після чого останній помер. Протести супроводжуються масовими заворушеннями і сутичками з поліцією.

Як повідомляв портал "Коментарі", всесвітньо відомий виробник конструкторів Lego відмовився від реклами з поліцейськими з-за протестів в США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини