Головна Новини Світ Особистості Оскарженню не підлягає: найкращу баскетболістку США російський режим засудив до багаторічного ув'язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Оскарженню не підлягає: найкращу баскетболістку США російський режим засудив до багаторічного ув'язнення

Брітні Гріннер засуджена майже до десяти років виправних робіт у колонії поселення

18 листопада 2022, 19:24
Поділіться публікацією:

Дворазову олімпійську чемпіонку Брітні Гріннер, визнану однією з найкращих баскетболісток сучасності, було засуджено до 9,5 років позбавлення волі. Вердикт було винесено російським судом, оскільки саме там спортсменку було затримано, це сталося в аеропорту Шереметьєво під час спроби повернутися до США. Відомо, що причиною арешту, згідно з матеріалами справи, став результат обшуку баскетболістки, у неї нібито знайшли наркотичні речовини – олію гашишну.

Оскарженню не підлягає: найкращу баскетболістку США російський режим засудив до багаторічного ув'язнення

Брітні Гріннер, з відкритих джерел

Стиль життя Гріннер захоплював весь світ, адже він поєднує в собі, здавалося б, неможливе. Спортсменка є іконою сучасного баскетболу, відкритою лесбіянкою, чорношкірою жінкою, яка, до всього іншого, офіційно має чоловіка. Це, пишуть західні ЗМІ, стало однією з причин її затримання в Росії – у країні, де подібна відкритість та незалежність є непробачною розкішшю.

Гріннер була затримана буквально перед самим вторгненням РФ в Україну. В аеропорт вона приїхала, щоб на час перерви WNBA повернутися до США. З того самого дня все й почалося – обшук, затримання, багаторазові допити та судові тяганини, внаслідок яких спортсменку засудили майже до 10 років виправних робіт у колонії поселення у Мордовії. Незважаючи на спроби американських правозахисників оскаржити рішення суду, дівчині, судячи з усього, доведеться змиритися з несправедливістю путінського режиму, провівши найближчі роки серед боліт і лісів.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що в Польщі навколо Інституту кіно спалахнув справжній скандал, причиною цього стала його співпраця з російським кінофестивалем. Місцеві діячі культури і науки мають намір домогтися від керівництва інституту припинення подібних партнерських відносин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини