Головна Новини Світ Польща Польський інститут кіно має намір профінансувати російський кінофестиваль
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський інститут кіно має намір профінансувати російський кінофестиваль

Представники науки та культури Польщі мають намір завадити виділенню коштів

18 листопада 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

Нещодавнє рішення Польського інституту кіно спровокувало початок масових протестів серед представників культури та науки сусідньої держави. Як пишуть місцеві ЗМІ, інститут опинився в епіцентрі скандалу через фінансування відомого кінофестивалю, коріння якого беруть свій початок у Росії. За наявними даними, Інститут кіно виділив на проведення заходу близько 2 мільйонів злотих.

Польський інститут кіно має намір профінансувати російський кінофестиваль

фото тематичне, з відкритих джерел

ЗМІ зазначають, що "Супутник над Польщею" є популярним кінофестивалем, який раніше був заснований та фінансований Міністерством культури Росії за підтримки фонду "Русскій мір", також заснованого урядом РФ. Останній, до речі, після окупації Криму та частини Донбасу був включений до списку санкцій Європейського Союзу.

Станом на сьогодні "Супутник над Польщею" позиціонує себе як нейтральний захід, який має намір включити до списку учасників майбутнього кінофестивалю лише українських акторів. Незважаючи на подібні заяви, польська сторона не надто вірить у прозорість намірів засновників "Супутник над Польщею". На тлі цього культурна діаспора Польщі збунтувала, вимагаючи від Польського інституту кіно відкритої та незалежної перевірки організаторів кінофестивалю.

"Наразі в Україні війна. Щодня там гинуть діти, жінки та чоловіки. Вони віддають своє життя за свободу та незалежність своєї країни — України, нашої країни в тому числі. Ми вимагаємо від Інституту кіно негайної перевірки кожного учасника кінофестивалю. Ми не можемо допустити, щоб у цьому списку було хоча б одне прізвище росіянина", — йдеться у заяві активістів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що президент Польщі має намір поговорити з Володимиром Зеленським, щоб той узяв на себе відповідальність за трагічний інцидент у Пшеводові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини