Дитину засудили на 10 років в'язниці за богохульство

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ засудив вирок 13-річного хлопчика до 10 років тюремного ув'язнення за богохульство на півночі Нігерії

13-річний Омар Фарук був засуджений шаріатським судом в штаті Кано на північному заході Нігерії після того, як його звинуватили у нецензурній лайці на адресу Аллаха в суперечці з іншою дитиною. Про це повідомляє CNN.

Адвокат Омара Фарука зазначила, що покарання хлопчика є порушенням африканської хартії прав і благополуччя дитини і Конституції Нігерії. У відповідь сторона хлопчика подала апеляцію від його імені 7 вересня.

Адвокат сказав, що мати Фарука втекла в сусіднє місто після того, як натовп людей напав на їхній будинок після його арешту.

ЮНІСЕФ в середу опублікував заяву, "що виражає глибоку стурбованість" з приводу винесеного вироку.

"Засудити цю дитину - 13-річного Омара Фарука - до 10 років в'язниці з примусовою працею - неправильно, - заявив Пітер Хокінс, представник ЮНІСЕФ в Нігерії. - Це також заперечує всі основні засадничі принципи прав дитини та дитячої справедливості, які Нігерія підписала".

Штат Кано, як і більшість переважно мусульманських штатів Нігерії, практикує закони шаріату поряд зі світськими законами.

ЮНІСЕФ закликав нігерійський уряд і уряд штату Кано терміново переглянути цю справу і скасувати вирок, йдеться в заяві організації.

Нагадаємо, десятирічний британець Равірадж Саїні зміг вижити у відкритому морі і залишитися неушкодженим. Протриматися на хвилях більше години він зміг, використовуючи поради, які побачив раніше в документальному фільмі.