Головна Новини Світ Африка Євросоюз визначився з датою саміту "Східного партнерства"
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз визначився з датою саміту "Східного партнерства"

Саміт лідерів "Східного партнерства" пройде у форматі відеоконференції

10 червня 2020, 14:47
Поділіться публікацією:

Керівництво Євросоюзу підтвердило раніше заплановану дату зустрічі лідерів "Східного партнерства". Формат саміту передбачає віддалену участь, зустріч проходитиме 18 червня в режимі відеоконференції. Таку інформацію опублікували на сайті Європейської ради.

Євросоюз визначився з датою саміту "Східного партнерства"

Згідно з планами організаторів, в саміті братимуть участь 27 країн, що входять в Євросоюз і глави країн "Східного партнерства", куди входять Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова і Україна. Головою на зустрічі президент Європейської Ради Марль Мішель, також за участю президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн і верховного представника ЄС із закордонних справ Хосепа Бореля.

"Лідери ще раз підтвердять стратегічну важливість "Східного партнерства" (СП). Вони також підкреслюють важливість солідарності під час кризи COVID-19, включаючи істотну підтримку ЄС у боротьбі з наслідками спалаху в регіоні "Східного партнерства". Крім того, лідери обговорять довгострокові політичні цілі "Східного партнерства" та розроблення результатів на період після 2020 року, які будуть схвалені на фізичному саміті на початку 2021 року", — наголошується в повідомленні Євросоюзу.

Як повідомляв портал "Коментарі", Європейська комісія продовжує оголошений раніше збір коштів на розробку вакцини від коронавіруса і боротьбу з COVID-19. Міжнародні інституції та приватні донори виділили 9,5 млрд євро, які будуть спрямовані на стабілізацію ситуації з коронавирусной пандемією. Таку інформацію опублікувала у своєму Twitter президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини