Головна Новини Світ Африка «Туристи, вперед»: в Єгипті пом'якшили карантин і чекають гостей
commentss НОВИНИ Всі новини

«Туристи, вперед»: в Єгипті пом'якшили карантин і чекають гостей

В Єгипті відкрилися після тримісячного застою кафе і клуби, а національний авіаперевізник оголосив про відновлення міжнародних польотів

27 червня 2020, 23:43 comments1994
Поділіться публікацією:

Єгипет послабив карантинні обмеження і готовий приймати туристів, передає АР.

«Туристи, вперед»: в Єгипті пом'якшили карантин і чекають гостей

З 27 червня у країні відкрилися кафе, клуби, спортзали і театри після більш ніж тримісячної заборони. Крім того, дозволили відвідувати мечеті та церкви, а ще скасували комендантську годину в нічний час.

Таке рішення прийняла влада, незважаючи на тенденцію до зростання числа нових хворих на коронавірус. Повідомляється, що уряд намагається врятувати єгипетську економіку, яка дуже постраждала від епідемії вірусу.

Так, кафе можуть заповнювати приміщення лише на 25%, кальяни залишаються під забороною і все ще не можна проводити масові релігійні служби у вихідні дні.

Уряд планує відкрити деякі туристичні напрямки для міжнародних чартерних рейсів. Мова йде про південну частину Синайського півострова, де розташований курорт Шарм-ель-Шейх, курортні зони Червоного моря Хургаду і Марса Алам, а також Марса Матрух на узбережжі Середземного моря.

Національний авіаперевізник EgyptAir з 1 липня відновить перельоти за більш ніж 29 міжнародними напрямками: Європа, Африка, Близький Схід, Північна Америка, Китай.

Зазначається, що економіка Єгипту сильно залежить від туризму – на його частку припадає близько 12% ВВП. Тому влада боїться, що довгий карантин принесе суттєві економічні проблеми, бо зупинка авіації та закриття готелів вже завдали шкоди.

Додамо, що в Єгипті коронавірусом заразилися 62 755 чоловік, з них 2620 – померли. Але вважається, що насправді хворих куди більше – тестувань проводять небагато.

Нагадаємо, в Єгипті відкриють тільки готелі зі спеціальними сертифікатами, що дозволяють приймати туристів під час епідемії коронавірусу.

Раніше були названі країни, які готові прийняти українців без обмежень на кордоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини