У пустелі Сахара випав сніг (ФОТО)

У пустелі зафіксували падіння температури до -2 градусів

У найбільшій пустелі світу, розташованій на Африканському континенті – Сахарі – зафіксували випадання снігу після різкого зниження температури. Про це пише УНІАН, посилаючись на Daily Mail.

Зазначається, що сніг осів на пісках пустелі після того, як температура впала нижче за нуль градусів.

Фотографу Каріму Бучетате вдалося відобразити рідкісне і водночас приголомшливе явище в спекотній пустелі. Знімки снігового покриву та льоду, зроблених у місті Айн-Сефра, фотограф розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. Температура повітря у цьому регіоні вночі знизилася до 2 градусів морозу.


Відомо, що за останні 42 роки сніг в Айн-Сефрі випадає вже вп'яте. Минулого року у пустелі також спостерігали рідкісне для цієї місцевості погодне явище. Тоді невеликий мороз дістався регіону Табук, що знаходиться на північному заході Саудівської Аравії. Неподалік "засніженої" території проходить кордон із Йорданією.

Найчастіше в цій африканській пустелі фіксуються плюсові температурні рекорди. У спекотні дні ртутний стовпчик термометра може сягати +50°С. Січень вважається найхолоднішим місяцем у році, як і в більшості країн світу. Втім, у Сахарі середньомісячні температури фіксуються у межах 20 градусів зі знаком "+".

Видання зазначає, що незважаючи на те, що Сахара дуже суха, вчені припускають, що вона може стати зеленою через 15000 років.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що частина України ризикує перетворитися на пустелю: вчений розповів про зміну клімату.