В Африці банда головорізів напала на мирних жителів: десятки людей убиті і викрадені

Влада звинувачує угандійських ісламістських повстанців "союзних демократичних сил"

Сьогодні в Демократичній Республіці Конго в Центральній Африці стався напад банди озброєних осіб на поселення з мирними жителями, в результаті якого щонайменше десять людей були розстріляні і викрадені. Про це повідомляє агентство Reuters .

У повідомленні зазначено, що злочинне угруповання рухається по місцях і робить страшні злочини в регіоні вже не перший рік.

"Озброєні люди напали на місто Мбау на території Бені, провінція Північне Ківу, недалеко від кордону з Угандою, вбиваючи і викрадаючи людей і спалюючи будинки, перш ніж сховатися в заростях. Вони зробили страшні вчинки. Ми тільки що виявили більше десяти тел мирних жителів, убитих цими повстанцями ", - зазначає видання, посилаючись на властей.

Самі влада звинувачує угандійських ісламістських повстанців "союзних демократичних сил". Вони стверджують, що саме ця банда головорізів займається стихійними вбивствами, завдаючи розгроми в школах, лікарнях та інших соціальних центрах.

Співробітники місії ООН в цій же частині Африки стверджують, що постійна небезпека від рук злочинців привела до того, що люди залишають місця проживання цілими сім'ями.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про масові смерті слонів.