В Африці стратили туристів

Тіла убитих були виявлені поруч з готелем в місті Пальма

У Мозамбіку озброєні злочинці відрубали голови 12 осіб. Національність потерпілих встановлюється. Всі загиблі мали білу шкіру.

"В цілому їх було дванадцять, всі вони іноземці. Я не знаю, якої вони національності, але всі вони білі. Вони були обезголовлені, у них були зв'язані руки ", - йдеться в повідомленні поліції.

Тіла убитих були виявлені поруч з готелем в місті Пальма, під деревом. За попередньою версією вбивство туристів - це справа рук терористичного угрупування "Ісламська держава", яка заявила про захоплення міста Пальма. "ІГ" не взяло на себе відповідальності за інцидент. Імовірно загиблі працювали на об'єкті, що будується французької енергетичної групи Total.

Як повідомляли раніше Росія має намір свого роду колонізувати розвивається африканську країну - Центральноафриканської Республіки (ЦАР). Як повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на прес-службу Мінпромторгу РФ, їх держава забезпечить африканців вертольотами, автомобілями для пасажирських перевезень і енергетичним обладнанням. Натомість же вони будуть добувати тут корисні копалини: алмази, золото, уран і інші.

У Росії кажуть, що не дивлячись на незначний товарообіг з ЦАР (за підсумками 2019 року склав трохи більше $ 2,5 млн), є певні перспективи для його збільшення за рахунок поставок вітчизняних лікарських засобів, автомобільної техніки, гірничодобувного і енергетичного обладнання, а також активізації двостороннього співробітництва в галузі агропромислового сектора. Крім поставок в ЦАР російського зерна, уряд має намір експортувати в країну мінеральні добрива. Натомість же вони розгорнуть тут георозвідки, добуваючи алмази.