В Африці знайшли російський безпілотник: як він туди потрапив

Російський дрон-камікадзе розбився в Малі.

Російський бойовий безпілотник Zala Куб-БЛА знайшли в пустелі Малі - країни, яка розташована за 4,5 тисячі кілометрів від найближчого кордону з Росією. Таємницю його присутності так далеко від рідної країни можна розгадати, якщо врахувати діяльність "групи Вагнера" в Африці.

У мережу потрапили фото та відео матеріали з російським безпілотником, який розбився та лежить на піску у пустелі в Малі. Ймовірною причиною, чому російський безпілотник опинився так далеко, слід шукати у російських найманцях з "групи Вагнера".

Вагнерівці перебувають у Малі з 2021 року та займаються там кремлівською стратегією домінування в Африці. Крім Малі вагнерівці підтримують режими в ЦАР, Нігері та Буркіна-Фасо, де намагаються захопити контроль над цінними ресурсами, а також зменшити на них вплив західних країн, зокрема Франції. Основна функція вагнерівців полягає у підготовці місцевих армій та боротьбі з повстанцями, які намагаються скинути хунту. Росія допомагає тоталітарним та лояльним до себе режимам в Африці, щоб зберігати над ними контроль.

Як повідомляв портал "Коментарі", у липні повстанці-туареги розбили російських найманців з угруповування "Вагнера" та військових малійської хунти. В мережу потрапили фотографії вбитих та полонених вагнерівців. Туареги заявили, що готові віддати вагнерівців Україні та навіть розгортали український прапор, однак згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що усі вагнерівці, які були у полоні були убиті.

Також "Коментарі" писали про те, чи зможе ситуація зі знищенням найманців з "групи Вагнера" в Африці вплинути на війну в Україні.