Головна Новини Світ Африка Туареги взяли у полон вагнерівців у Малі: тепер пропонують передати їх Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Туареги взяли у полон вагнерівців у Малі: тепер пропонують передати їх Україні

Повстанці-туареги Малі запропонували Україні полонених бойовиків з "ПВК Вагнер".

28 липня 2024, 10:47 comments1115
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Малі повстанці-туареги заявили, що в знак солідарності готові передати Україні десятки вагнерівців, яких нещодавно захопили у полон. Туареги вважають, що такий жест стане допомогою Україні у боротьбі проти РФ.

Туареги взяли у полон вагнерівців у Малі: тепер пропонують передати їх Україні

Туареги-повстанці. Фото з відкритих джерел

На північному сході Малі туареги з CSP-DPA – рух "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" розбили російських найманців з угруповування "Вагнера" та військових малійської хунти. В мережу потрапили фотографії вбитих та полонених вагнерівців.

Через кілька годин після цього, з’явилось повідомлення, що туареги пропонують передати Україні полонених з "ПВК Вагнер".

"Дорогі брати українці, ми, збройні сили CSP-DPA, хочемо висловити нашу солідарність з вашою боротьбою проти російських злочинців. Ми захопили значну кількість найманців "Вагнера" і хочемо передати вам цих полонених як знак підтримки та солідарності", — йдеться в повідомлення.

Також туареги пояснили причину, чому вирішили передати вагнерівців Україні.

"Цей жест спрямований на те, щоб допомогти вам у вашій боротьбі за справедливість і свободу. Ми сподіваємося, що це сприятиме зміцненню наших зв'язків і нашій спільній перемозі. Зі всією нашою підтримкою, Збройні сили CSP-DPA", — йдеться в заяві.

Наразі офіційних повідомлень про передачу полонених з "Групи Вагнера" до України не надходило. Також українська влада не реагувала на заяви представників CSP-DPA.

Туареги – етнічна група в Африці, яка проживає на території кількох країн, зокрема у північній частині Малі. Угрупування почало свою діяльність у 2012 році з повстання проти малійської хунти. Хунту Малі підтримує Росія та її військові угруповування, зокрема "ПВК Вагнер".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія отримує золото з Африки, яке використовує на війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, які цілі виконує "ПВК Вагнер" в Африці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини