В одній з країн стався спалах смертельної хвороби

Від хвороби вже загинули двоє людей

У західноафриканській країні Гвінея стався спалах Еболи, яку відносять до особливо небезпечних вірусних інфекцій. Про це повідомляється на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Так, за інформацією, наданою ВООЗ, спалах хвороби сталася в сільській громаді Гуеке. У лабораторії підтвердили три випадки зараження.. Відзначається, що в останній раз спалах Еболи була в країні у 2016 році. З того часу, до січня поточного року, не було виявлено нових випадків.

Повідомляється, що 28 січня померла медсестра з медустанови. Після похорону, шість осіб заявили про погане самопочуття. Їх симптоми збігалися з симптомами Еболи. Після здачі аналізів, наявність даної хвороби у всіх 6 осіб підтвердилося. Незабаром двоє з них померли, а за життя чотирьох борються медики.

У ВООЗ кажуть, що повторний спалах хвороби викликає велике занепокоєння. Варто відзначити, що саме Гвінея входила в трійку країн, які найбільше постраждали від Еболи в Західній Африці в період з 2014 по 2016 роки. Однак це навчило медиків оперативно боротися з проблемою і дуже швидко відстежувати шляхи поширення вірусу.

Ебола - це найнебезпечніше інфекційне захворювання. У 90% випадків хвороба призводить до летального результату. У хворих найчастіше спостерігається висока температура, біль у м'язах, біль у горлі, висипання, блювання, діарея. Також можуть бути внутрішня або зовнішня кровотеча.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Собіборі виявили металеві бирки дітей, відправлених до таборів смерті, а також про те, що в Греції чоловік помер через 8 хвилин після вакцинації.