Головна Новини Світ Решта світу У Греції чоловік помер через 8 хвилин після вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Греції чоловік помер через 8 хвилин після вакцинації

Ймовірною причиною смерті може бути інсульт, однак більш точна інформація буде доступна тільки після розтину

15 лютого 2021, 23:28 comments3131
Поділіться публікацією:

Літній пацієнт з Греції помер після того, як отримав вакцину від коронавірусу.

У Греції чоловік помер через 8 хвилин після вакцинації

Вакцинація (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Ethnos, інцидент стався в університетській лікарні Іракліон на Криті. Отримавши вакцину, 85-річний чоловік залишився сидіти в приймальні, після чого раптово впав на підлогу. Його оперативно помістили в реанімацію, але врятувати його життя лікарі не змогли.

За попередньою інформацією смерть грека не пов'язана ні з алергією, ні з самої вакцинацією, але збіглася з введенням йому COVID-препарату. Ймовірною причиною смерті може бути інсульт, однак більш точна інформація буде доступна тільки після розтину.

Крім того, не вказано, хто був виробником вакцини. Як відомо, сьогодні в ЄС схвалені розробки Pfizer / BioNTech, Moderna і AstraZeneca. Останню в Греції використовують тільки для пацієнтів у віці 60-64 років. Варто відзначити, що імунізації населення почалася в Греції 27 грудня. В рамках національної кампанії щодня робиться понад 20 тисяч щеплень.

Нагадаємо, г лава МОЗ України Максим Степанов повідомив, що постачання вакцин проти коронавірусних захворювань затримується, проте підкреслив, що процес відвантаження вакцин для України вже йде. Так, міністр зазначив, що перші препарати проти COVID-19 країна може отримати трохи пізніше раніше оголошеного терміну, а саме 16-17 лютого. Максим Степанов також зазначив, що процес відвантаження вакцин для України вже почався. У цьому місяці нам повинні поставити мільйон доз препарату, а в березні наступну партію.

Вакцинація від коронавірусу поки є єдиною можливістю подолати пандемію. Таку думку висловила народний депутат від фракції "Слуга народу" Олена Мошенець. На думку політика, хвороба COVID-19 є "віспою сучасності".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини