Головна Новини Світ Азія Індія призупиняє ділові угоди з Китаєм через зростання напруженості на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія призупиняє ділові угоди з Китаєм через зростання напруженості на кордоні

Влада Індії заявила, що призупиняє три угоди на суму понад 600 млн дол. з китайськими компаніями через смертельні зіткнення на кордоні

24 червня 2020, 19:50 comments1659
Поділіться публікацією:

Офіційні особи західного індійського штату Махараштра заявили, що вони переглядають угоди з трьома китайськими компаніями, оскільки домагаються ясності від індійського уряду про те, як він планує діяти. Про це пише CNN.

Індія призупиняє ділові угоди з Китаєм через зростання напруженості на кордоні

Попередні домовленості були оголошені минулого тижня в рамках ініціативи місцевого уряду щодо надання допомоги у відновленні індійській економіки від пандемії коронавірусу. Зростання в Індії сповільнилося задовго до кризи, і ВВП, за прогнозами, скоротиться цьогоріч вперше з 1979 року.

Індія імпортує з Китаю більше товарів, ніж з будь-якої іншої країни. Також країни дозволили один одному поліпшити якість технологічних електростанцій. Китайські технологічні гіганти вклали мільярди доларів у найбільші стартапи Індії, у той час як її виробники смартфонів домінують на ринку сусідньої країни.

Найбільша бізнес-операція, що перебуває під загрозою в Махараштра, – це угода з китайським автовиробником Great Wall Motors, який, за даними індійської влади, домовився про партнерство на суму майже 500 млн дол. В інших угодах беруть участь китайський промисловий виробник Hengli Engineering і Пекінський автовиробник Foton Motor, який вже має спільне підприємство з індійською компанією електричних автобусів PMI.

Офіційні особи не розкривають, які ще індійські компанії потенційно постраждають. Багато місцевих фірм представили угоди в Махараштра минулого тижня, включаючи Varun Beverages, постачальника продуктів Pepsi в Індії, і Hiranandani Group, відомого девелопера нерухомості.

Нагадаємо, прикордонний конфлікт Індії та Китаю не тільки потривожив старі рани у відносинах двох країн, але і розставив багато військово-політичних питань, що стосуються інших впливових держав. "Коментарі" розбиралися в можливих наслідках конфлікту. Пізніше Індія і Китай звинуватили один одного в порушеннях на кордоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини