Головна Новини Світ Азія Індія та Китай звинуватили один одного в порушеннях на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія та Китай звинуватили один одного в порушеннях на кордоні

Індія та Китай продовжують суперечку навколо фактично спільного кордону

20 червня 2020, 16:37 comments1453
Поділіться публікацією:

Через день після того, як прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді спробував применшити значення зіткнення у понеділок, в результаті якого загинуло щонайменше 20 індійських солдатів і понад 70 отримали поранення, його уряд звинуватив китайську сторону у прагненні звести споруди прямо за лінією фактичного контролю і відмовило Індії у проханні зупинитися.

Індія та Китай звинуватили один одного в порушеннях на кордоні

Уряд Індії заявив, що не допустить будь-яких односторонніх змін спірного кордону.

Офіційний представник МЗС Китаю Чжао Лицзянь звинуватив індійські війська у навмисній провокації в напруженому Гімалайському районі. У серії твітів Чжао сказав, що Долина Гальван знаходиться на китайській стороні кордону і що індійці з квітня в односторонньому порядку побудували дороги, мости та інші об'єкти у цьому регіоні.

"Індійські війська перетнули лінію фактичного контролю і напали на китайських офіцерів і солдатів, які перебували там для переговорів, викликавши запеклі фізичні конфлікти", – сказав Чжао Лицзянь. Китай не опублікував ніяких даних про втрати своїх військ.

У декількох місцях вздовж кордону досі відбуваються зіткнення між військами, незважаючи на переговори між місцевими командирами про деескалацію.

Нагадаємо, прикордонний конфлікт Індії і Китаю не тільки потривожив старі рани у відносинах двох країн, але і розставив багато військово-політичних питань, що стосуються інших впливових держав. "Коментарі" розбиралися в можливих наслідках конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини