Кім Чен Ин посилює заходи боротьби з COVID в Північній Кореї

Північна Корея протестувала понад 12 тисяч осіб, але не повідомляла про підтверджені випадки коронавірусу

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав посилити систему захисту від коронавірусу на тлі пандемії. Про це пише Rueters.

Як повідомляє KCNA, під час свого першого публічного виступу за 27 днів Кім Чен Ин наголосив на необхідності зберігати підвищену пильність і активізувати протиепідемічну роботу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Північна Корея провела тестування понад 12 тисяч людей і не повідомляла про підтверджені випадки коронавірусу на початок листопада.

Кім Чен Ин закликав свою країну почати 80-денну кампанію по досягненню своїх цілей в кожному секторі перед з'їздом в січні, на якому буде прийнято новий п'ятирічний план.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 10 економік азійсько-тихоокеанського регіону сформували сьогодні, 15 листопада, в Ханої (В'єтнам) найбільший у світі блок вільної торгівлі. Угода підтримується Китаєм і виключає участь США. Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) створили зону вільної торгівлі з 2,2 млрд споживачами й обсягом ВВП у $ 28 трлн. Це дозволить зменшити залежність Китаю від європейських і американських технологій. За заявою В'єтнаму, на торговий блок припаде 30% світової економіки.