Курортну країну закриють для туристів з України

На фабриці морепродуктів в Таїланді - сплеск Covid-19

Уряд Таїланду раніше повідомляв, що збирається повернути туристів в країну і "пожвавити" цю значущу для них сферу. Планувалося послабити карантинні заходи для туристів із понад 50 країн. Але недавно в Таїланді виявили безліч випадків зараження Сovid-19 на заводі з виробництва морепродуктів недалеко від столиці. Про це пише агентство Bloomberg.

Кілька днів тому в Таїланді закрили промисловий регіон Самутсакхон через різке збільшення кількості заражених. У понеділок загальна кількість заражених досягло 5289 людей. В уряді планують закривати й інші регіоні. Питання все ще обговорюється. Як сказав президент Асоціації готелів Пхукета Ентоні Ларка, другий локдаун в країні може стати катастрофою, особливо для тих, хто розраховував на повернення туристів.

У четвер в уряд підтвердив 67 нових випадків захворювання, в результаті чого загальне число випадків зараження в країні досягло 5 829, включаючи 60 смертей. Стратегія уряду щодо стримування спалаху - введення обмежень по провінціях.

Регіон Самутсакхон визначено як "суворо контрольована" територія, де є польові госпіталі для ізоляції пацієнтів, другорядні підприємства закриті, люди повинні працювати з дому, а святкування Нового року заборонено. Провінція є центром промисловості, і деяким підприємствам буде дозволено продовжувати роботу.

"Зусилля останніх днів окупилися. Статистика має тенденцію до зниження", - сказав Натапану Нопакун, представник урядового агентства по боротьбі з коронавірусів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, яким буде туризм у 2021 році, включаючи ціни на авіаквитки, країни й можливості для туристів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що глава комітету з туризму Єгипту і генеральний директор Egyliere Travel Мохамед Каудо сказав, що країна запустила глобальну кампанію "Відновити туризм".