Головна Новини Світ Азія Названа країна, яка прийме мирні переговори Вірменії та Азербайджану
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа країна, яка прийме мирні переговори Вірменії та Азербайджану

Казахстан офіційно підтвердив, що переговори про мирну угоду між Азербайджаном і Вірменією пройдуть на їх території.

2 травня 2024, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Казахстані відбудуться мирні переговори між міністерствами закордонних справ Вірменії та Азербайджану щодо встановлення довготривалого миру у Кавказькому регіоні. Переговори в Алмати стануть підготовкою до мирної угоди між двома країнами.

Названа країна, яка прийме мирні переговори Вірменії та Азербайджану

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Фото з відкритих джерел

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підтвердив та привітав досягнуту між Азербайджаном та Вірменією домовленість про мирні переговори на рівні міністрів, що стануть основним етапом до мирної угоди.

"Символічно, що ця важлива зустріч відбудеться у місці, де у грудні 1991 року була прийнята історична Алма-Атинська декларація, яка є основою незалежного розвитку СНД і підтверджує принципи визначення кордонів між країнами", — сказав Токаєв.

Касим-Жомарт Токаєв наголосив, що саме Казахстан запропонував стати майданчиком для мирних переговорів. За його словами, зустріч між представниками Вірменії та Азербайджану прискорить встановлення довготривалого та міцного миру у регіоні.

Під час оголошення мирних переговорів Токаєв не назвав дати їх проведення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вірменія відповіла на пропозицію Азербайджану щодо мирного договору про делімітацію кордону та гарантій безпеки для країн.

Також "Коментарі" писали про голову Національних зборів Вірменії Алена Сімоняна, який на офіційному рівні підтвердив визнання територіальної цілісності України з боку Єревану. На такі заяви різко відреагували в Росії, де звинуватили вірменського політика у "русофобії" та "антиросійськості". Крім того, у РФ вважають, що такими словами Сімонян перетнув "червоні лінії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини