Північна Корея випробовує нову зброю: що відомо про запуск

Північна Корея проводить ракетні запуски все частіше - чи варто світу тривожитись?

Уряд КНДР повідомив про чергові військові випробування, інформує агентство Associated Press.

20 жовтня 2021 р. Пхеньян здійснив запуск балістичної ракети з підводного човна. Це перше за останні два роки випробування зброї такої потужності. Незалежні журналісти не отримали можливості спостерігати за подією власними очима, тому усі свідчення надані офіційним урядовим ЗМІ – Корейським центральним агентством новин.

Північна Корея, завдяки новому запуску, дійсно наростила свій військовий потенціал, зокрема, підводний. Починаючи з вересня, було проведено п'ять раундів випробувань. Мета такої активності, гадають експерти АР – натиснути на Вашингтон і Сеул, щоб ті відмовились від політики, яка, на думку Пхеньяну, ворожа до народної республіки.

Державне Корейське інформагентство повідомило, що нова ракета оснащена передовими технологіями наведення на ціль, включаючи флангову мобільність та мобільність ковзання. Запуск здійснили з того ж підводного судна "Юнгун 8.24", яке використовувалось у 2016 році для випробування стратегічної балістичної ракети. Активність Північної Кореї останні кілька років свідчить, що вона намагається довести високий розвиток своїх оборонних технологій та оперативні можливості флоту.

Джо Байден, президент США, неодноразово заявляв, що готовий розпочати антиядерні перемовини з КНДР де завгодно і у будь-який час. Однак поки що усі кроки назустріч ігноруються урядом Кім Чен Іна, голови Державної ради КНДР та Трудової партії Кореї.

Рада Безпеки ООН запланувала екстрені закриті консультації щодо Північної Кореї на прохання Сполучених Штатів та Великобританії.

Про те, як Північна Корея здійснила запуск ракети з поїзда, видання "Коментарі" публікувало відповідну статтю раніше.