Facebook погрожують через відмову видаляти "антидержавні" пости

Facebook відмовляється видаляти "антидержавні" пости

В'єтнам пригрозив заборонити Facebook в країні, якщо компанія не підкориться тиску уряду, щоб піддати ще більшою цензурою місцевий політичний контент. Про це повідомляє Reuters з посиланням на своє джерело.

У квітні Facebook виконав запит уряду про значне посилення цензури "антидержавних" постів для місцевих користувачів, але в серпні В'єтнам знову попросив компанію посилити обмеження на деякі пости, сказало джерело видання.

"Ми уклали договір у квітні. Facebook підтримав нашу частину угоди, і ми очікували, що уряд В'єтнаму зробить те ж саме", - сказав чиновник, який побажав залишитися анонімним, з огляду на делікатність теми.
"Вони повернулися і намагалися змусити нас збільшити обсяг контенту, який ми обмежуємо у В'єтнамі. Ми відмовили їм. Цей запит супроводжувався деякими погрозами про те, що може статися, якщо ми цього не зробимо", - додав він.

Чиновник сказав, що загрози включали повну заборону на Facebook у В'єтнамі, де компанія отримує дохід в розмірі майже 1 мільярда доларів.

Нагадаємо, В'єтнам займає п'яте місце знизу в глобальному рейтингу свободи преси, складеному організацією "Репортери без кордонів".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Росії хочуть заборонити Youtube, Twitter і Facebook за цензуру.