В Північній Кореї оголосили п'ятиденний карантин

В державному повідомленні говориться, що жителі повинні залишатися вдома та проходити вимірювання температури під час першого карантину за останні вісім місяців.

Уряд КНДР ухвалив рішення про запровадження карантинну на п’ять днів, його дія починається з моменту офіційного повідомлення, тобто з 25 січня. Влада Північної Кореї пішла на таке рішення через зростання випадків респіраторних захворювань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NK News.

В новому повідомленні від уряду Північної Кореї говориться, що у столиці країни вводиться п’ятиденний карантин через поширення респіраторних захворювань, але про не згадується COVID-19. Мешканці Пхеньяну повинні залишатись вдома та слідкувати за своєю температурою. Наразі невідомо, чи карантин стосується усіх міст, чи тільки столиці. За день до оголошення карантину в Пхеньяні, місцеві жителі отримали попередження та встигли запастись необхідними товарами.

Уряд КНДР лише у 2022 році підтвердив перший випадок ураження COVID-19, а в серпні оголосив про повну перемогу над вірусом. Основна боротьба з коронавірусом у Північній Кореї полягала у карантинних та домашніх заходах. Окрім того, Кім Чен Ин припустив, що громадяни почнуть отримувати вакцини від COVID-19 до кінця листопада 2022 року. Мало відомо, чи цей план було реалізовано. За офіційними даними, наразі від коронавірусу в Північній Кореї померли лише 74 людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що гонка озброєнь в Азії може вийти з під контролю. Наразі існують три конфліктні сторони: Південна Корея, Японія та їх союзники США; Китай; Північна Корея.

Також "Коментарі" писали про союзників, які допомагають Росії у війні з Україною.