Головна Новини Світ Азія Гонка озброєнь ризикує вийти з під контролю в Азії
commentss НОВИНИ Всі новини

Гонка озброєнь ризикує вийти з під контролю в Азії

В Азії наростає напруженість через конфлікти між Китаєм та Японією, а також Північною Кореєю проти Південної.

16 січня 2023, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нова гонка озброєнь є наймасштабнішою в Азії за весь час. Три великі ядерні країни та одна держава, що швидко розвивається змагаються за перевагу у морі та на суші. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Гонка озброєнь ризикує вийти з під контролю в Азії

В Азії відбувається нова гонка озброєнь. Фото з відкритих джерел

Японія оголосила про нарощування свого військового потенціалу, що в перспективі зробить її третьою армією світу. Такі заяви були озвучені через російське вторгнення в Україну та постійних заяв Китаю про можливий напад на Тайвань.

Своєю чергою Китай стверджує, що Японія може атакувати їх, як це було в середині 20 століття. В наслідок військової експансії 1937-1945 років у Китаї загинуло близько 14 млн мешканців, а 100 млн стали біженцями. Попри такі заяви Китаю, більшість експертів стверджують, що такими заявами Комуністична влада країни намагається відволікти від власного військового нарощування потужностей.

Нещодавно китайські човни були помічені поблизу військових баз Японії та США. Експерти вважають, що це варто розглядати як сигнал з боку Китаю, який претендує на японські острови Сенкаку. Окрім того, Японія та США підтримують Україну, тоді як Китай є партнером Росії, яка постачає дешеву сировину в азійську країну.

З іншого боку, на Корейському півострові відбувається своє протистояння. Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин нарощує свій військовий потенціал та лякає Південну Корею "надвеликими" мобільними ракетними установками, які можуть завдати ядерного удару.

Південнокорейський інститут аналізу оборони заявив, що Кім планує створити 300 боєголовок в найближчі роки, таким чинок КНДР може випередити такі ядерні країни як Францію та Великобританію, і мати перед собою тільки США, Росію та Китай. Для захисту Південної Кореї, США дали чітко зрозуміти, що готові використати свій військовий арсенал.

"Сполучені Штати без вагань виконають своє розширене зобов’язання щодо стримування, використовуючи повний спектр оборонних можливостей США, включаючи ядерну, звичайну та протиракетну оборону", – сказав голова американського штабу військово-морських операцій адмірал Майк Гілдей.

Таким чином гонка озброєнь в Азії має три протистояння. В одному кутку Сполучені Штати та їхні союзники Японія та Південна Корея. В іншому кутку Китай і його партнер Росія. А в третьому – Північна Корея.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Китаї заблокували японську компанію Sony, через зображення собаки на фоні осіннього листя.

Також "Коментарі" писали про трагедію в Китаї, яку показали супутникові зображення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини