Військові літаки Росії і Китаю увійшли в зону ППО Південної Кореї: що відомо

Москва не визнає зону ППО Кореї, а у Пекіні заявили, що ця зона не є територіальним повітряним простором

Військові Південної Кореї повідомили, що 2 китайських і 6 російських військових літаків увійшли в зону ППО країни. Тож збройні сили у відповідь підняли свої винищувачі. Про це повідомляє Voice of America.

В Об’єднаному комітеті начальників штабів Сеула (JCS) повідомили, що 30 листопада 2 бомбардувальники H-6 Китаю, з 5:50 ранку два рази входили в зону протиповітряної оборони країни. Потім вони знову повернулися у зону ідентифікації ППО з боку Японського моря, але вже разом з шістьма російськими військовими літаками, серед них були бомбардувальники ТУ-95 і винищувачі СУ-35. Усі вони знаходилися у зоні ППО(KADIZ) 18 хвилин.

"Наші військові відправили винищувачі ППС перед входом китайських і російських літаків у KADIZ для виконання тактичних заходів у рамках підготовки до можливої непередбачуваної ситуації", - йдеться в офіційному повідомленні Сеулу.

Видання наголошує, що цей інцидент не про порушення повітряного простору Південної Кореї, але у зоні ППО будь-якої іншої країни, літаки іноземних країн повинні вживати спеціальні заходи для своєї ідентифікації. Проте міжнародних правил, що б це регулювали, на відміну від повітряного простору держави, не має.

Також журналісти нагадали, що Кремль не визнає зону ППО Кореї, а Китай заявляє, що така зона не відноситься до територіального повітряного простору, тож всі країни мають право там вільно пересуватися.

Раніше Китай і Росія заявляли, що проводять регулярні спільні навчання.

При цьому, інша сусідня Японія повідомила, що теж підняла свої повітряні сили самооборони країни в небо. Після того, як бомбардувальники Китаю пролетіли зі Східно-Китайського моря в Японське море, де до них приєдналися два російські безпілотники.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що американський ракетний крейсер увійшов у води Південнокитайського моря.