Головна Новини Світ ЄС Китай розлючений. Американський ракетний крейсер увійшов у води Південнокитайського моря
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розлючений. Американський ракетний крейсер увійшов у води Південнокитайського моря

Владу Китая розлютив американський корабель, що увійшов в китайські територіальні води.

29 листопада 2022, 17:37 comments4399
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 листопада китайська армія прогнала американський ракетний крейсер, що увійшов в Південнокитайське море поблизу островів, що належать Китаю. За словами Пекіна, такі дії військових США є доказом мілітаризації США в Південнокитайському морі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Китай розлючений. Американський ракетний крейсер увійшов у води Південнокитайського моря

Сі Цзіньпін та Байден. Фото з відкритих джерел

Військові Китаю вважають, що дії американців загрожують безпеці їх країни.

"Дії американських військових серйозно підірвали суверенітет і безпеку Китаю", — сказав Тянь Цзюньлі, речник командування Південного театру дій Народно-визвольної армії Китаю.

США поки не коментували заяви китайських військових та інцидент у Південнокитайському морі.

Тянь Цзюньлі також звинувачує США у гегемонії в судноплавстві і стверджує, що американці сприяють мілітаризації Південнокитайського моря.

Китайська влада претендує на більшу частину Південнокитайського моря та має територіальні суперечки з іншими державами регіону. Південнокитайське море має багаті поклади природних ресурсів та загалом вважається однією з гарячих точок регіону.

У 2016 році міжнародний суд визнав права на частину водойм за Філіппінами, тоді як Пекін не прийняв таке рішення і досі його не визнає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай та США мали таємні переговори пов'язані з Україною. США зобов'язався не постачати Україні стратегічну зброю, а Китай повідомив, що буде стримувати Росію від застосування ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали про роздратування Сі Цзіньпіна, через витік інформацію про їх переговори з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини