Візит Моді до Москви: прем'єр Індії пояснив, чого хоче від свого "друга Путіна"

Прем'єр-міністр Індії перебуватиме у Москві два дні

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді перед своїм вильотом до Москви заявив, що з нетерпінням чекає зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним. Про це повідомила пресслужба МЗС Індії, а також видання aajtak.in. Наразі вже стало відомо, що політик прибув до Москви.

"Я з нетерпінням чекаю на можливість обговорити всі аспекти двосторонньої співпраці з моїм другом, президентом Володимиром Путіним, та поділитися поглядами на різні регіональні та глобальні питання", – заявив Моді.

Також видання назвало візит Моді "особливим та хвилюючим", посилаючись на програму двосторонніх переговорів та інформацію посла Індії в Росії Вінея Кумара. Зокрема, зазначено, що відбудеться приватна зустріч прем'єр-міністра Моді з президентом Путіним. Після цього пройдуть переговори на рівні делегацій. Путін також організує обід для прем'єра та його делегації. У рамках візиту Моді також відвідає виставковий центр, і відбудеться обмін двосторонніми документами, підготовка яких триває.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Моді буде вимагати від Путіна під час зустрічі в Кремлі. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту до Москви 8-9 липня планує на переговорах з російським президентом Володимиром Путіним вимагати дострокового звільнення з армії РФ індійців, завербованих для війни проти України. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Індії.

За офіційними оцінками, в російській армії може служити від 30 до 40 індійців. Останніми місяцями стало відомо про кілька випадків, коли індійців заманювали до Росії обіцянками прибуткової роботи або освіти, а в результаті вони опинилися на війні проти України.