Головна Новини Світ Росія В Індії розповіли, що Моді буде вимагати від Путіна під час зустрічі в Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії розповіли, що Моді буде вимагати від Путіна під час зустрічі в Кремлі

Моді буде вимагати демобілізації громадян Індії

5 липня 2024, 20:30
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту до Москви 8-9 липня планує на переговорах з російським президентом Володимиром Путіним вимагати дострокового звільнення з армії РФ індійців, завербованих для війни проти України. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Індії, пише Reuters.

В Індії розповіли, що Моді буде вимагати від Путіна під час зустрічі в Кремлі

Моді і Путін

"Ми робимо все можливе, щоб індійські громадяни повернулися якомога швидше", – сказав міністр закордонних справ Вінай Кватра, додавши, що 10 індійців вже повернулися додому. 

За офіційними оцінками, в російській армії може служити від 30 до 40 індійців. Останніми місяцями стало відомо про кілька випадків, коли індійців заманювали до Росії обіцянками прибуткової роботи або освіти, а в результаті вони опинилися на війні проти України.

Щонайменше четверо громадян Індії загинули на війні в Україні, що спонукало уряд Моді закликати до негайного припинення вербування та швидкого звільнення індійців з армії.

Інші країни Південної Азії також застерігають своїх громадян від вербування до російської армії. Шрі-Ланка посилила контроль, щоб запобігти обману своїх громадян, а десятки тих, хто вже воює, хочуть повернутися додому.

Непал у травні заявив, що кілька його громадян були незаконно завербовані до російської армії, і за оцінками, щонайменше 200 з них служать на фронті, а близько 100 вважаються зниклими безвісти. У лютому CNN повідомив, що Росія завербувала близько 15 тисяч громадян Непалу для участі у бойових діях проти України, обіцяючи високу зарплату та пришвидшене надання російського паспорта.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Моді зібрався із візитом до Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини