Вони нас не поважають: мешканці Балі сповнені страхом через наплив росіян

Росіяни втекли від війни та відбирають роботу у місцевих мешканців на острові Балі. Частину нелегальних працівників спіймали та депортували.

Жителі індонезійського острова Балі бояться втратити роботу через масовий наплив росіян. Минулого року на Балі прилетіло близько 60 тис. громадян РФ. А з вересня, коли Кремль оголосив мобілізацію, їх приїжджає 20 тис. кожного місяця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Al-Jazeera.

Громадяни РФ тікають зі своєї країни через страх потрапити в армію, а також через економічні наслідки, які спричинила війна. На курортному острові Балі росіяни почали працювати нянями, водіями таксі, перукарями, інструкторами з серфінгу, гідами чи пропонувати послуги сексуального характеру.

Влада Балі намагається приборкати стихійне явище нелегальної роботи серед туристів, адже таким чином вони відбирають заробіток у місцевих громадян. Проблеми виявилась настільки серйозною, що губернатор острова Вейан Костер звернувся до уряду з проханням посилити візовий режим для громадян Росії та України.

"Чому ці дві країни? Вони воюють, тому в їхніх країнах небезпечно, і вони стікаються на Балі. Багато з них приїжджають на Балі не для відпочинку, а для того, щоб знайти комфорт, у тому числі для роботи", - говорить Костера.

Хоч кількість українців, які прибувають на острів зросла, проте їх значно менше, а більшість скарг та суперечок щодо нелегальних працівників спрямовані в бік росіян. Вони приїхали на балі і почали працювати без відповідних документів, зокрема робочої візи.

Місцева влада намагається приборкати явище нелегальної роботи іммігрантів, тому на початку березня вони створили оперативну групу з офіцерів поліції та урядовців. За перший тиждень роботи новостворена група виявила шість порушників, усі виявились росіянами. Троє були залучені в секс-індустрії, двоє працювали інструкторами, а ще один росіянин був тренером з тенісу. Усі вони отримали наказ про депортацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сербський перевізник ввів нові зручності для росіян.

Також "Коментарі" повідомляв, що росіянка, яка подорожувала в Європі сіла в таксі до українки в Австрії. Жінка описала те, що сталось далі.