Білорусь запропонувала свої послуги для проведення переговорів України та РФ

У Білорусі заявили, що Україна та Росія могли б домовлятися про мир у Мінську

Мінськ здатний виступити безпечним майданчиком для переговорів щодо України, заявив журналістам на полях військово-технічного форуму "Армія-2024" державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович, повідомляє "БелТА".

"На даному етапі ми вважаємо за необхідне надавати максимально можливе сприяння мирному врегулюванню українського конфлікту та організації переговорного процесу. При цьому нами буде докладено всіх зусиль для відновлення нормального діалогу", - заявив він.

Крім того, Вольфович заявив, що Мінськ нібито завжди був і залишається безпечним майданчиком для переговорів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після початку операції ЗСУ в Курській області кремлівський диктатор Володимир Путін відмовився від будь-яких переговорів з Україною. Втім, як кажуть експерти, Путін уже заявляв про те, що не вестиме переговори з Україною, але диктатор РФ є "патологічним брехуном". Аналітики вважають , що президент РФ або його наступники будуть вести реальні переговори тільки коли: або отримає дуже боляче по зубах і ситуація для них буде дуже небезпечною, або коли потенціал ЗС РФ виснажиться настільки, що продовжувати далі війну для Росії буде неможливо, або коли внутрішня стабільність режиму дасть тріщину - економічну, соціальну, політичну, або коли збігаються 2 або 3 з цих .

Аналітики вважають, що вторгнення в Курську область вивело Путіна з себе і його система досить погано відреагувала на чорного лебедя, а Захід не побоявся і навіть схвалили ескалацію, на що він теж не очікував.