Головна Новини Світ Беларусь Білорусь змінила Конституцію та відмовилась від нейтралітету
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь змінила Конституцію та відмовилась від нейтралітету

Щоб отримати російську ядерну зброю Білорусь змінила свою Конституцію.

21 червня 2023, 09:50 comments1368
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Білорусь вирішила змінити свою Конституцію та відмовилась від нейтралітету та без’ядерного статусу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ISW.

Білорусь змінила Конституцію та відмовилась від нейтралітету

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

20 червня заявив заступник начальника факультету генштабу Білорусі полковник Андрій Богодєль заявив, що через "зовнішні виклики і загрози" Білорусь вирішила змінити свою Конституцію. За словами військового необхідні зміни стосуються відмови від нейтралітету, а також вилучення пункту про без’ядерний статус країни.

Згідно зі звітами Інститут вивчення війни Росія усе більше тримає під контролем білоруське керівництво. Зокрема це стосується реформ у Білорусі у 2020 та 2021 році, а тепер відмови від нейтралітету та без’ядерного статусу.

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко погодився розмістити на території своєї країни ядерне озброєння Росії. Путін розповів, що процес переміщення зброї буде завершено на початку липня, однак Лукашенко в червні заявив, що Білорусь вже отримує ядерну зброю від Росії. Після цього президент Білорусі почав робити неоднозначні заяви з погрозами іншим країнам. Попри заяви Лукашенка, контроль над ядерною зброєю залишається у Росії, а Білорусь є лише місцем її зберігання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяви білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який вважає, що є "великі передумови" для закінчення війни.

Також "Коментарі" писали, що радник ОП Михайло Подоляк відреагував на заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка. За його словами заяви Лукашенка не слід сприймати серйозно, адже він не має реальної влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

21 червня 2023, 09:12

ми теж можемо змінити конституцію,та отримати ядерну зброю??? по свіжому прикладу рассеи.


Новини